DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


SINTEZĂ CONDAMNĂRI DECEMBRIE


Prin sentința penală nr. 460 din 13.11.2020, definitivă prin neapelare la data de 15.12.2020, Tribunalul Constanța admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța cu inculpatul U.Ș. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită în formă continuată, trafic de influență în formă continuată și favorizarea făptuitorului.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța sau în cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanța.
Dispune confiscarea de la inculpatul Ungureanu Ștefan a sumei de 47.650 lei ca preț al influenței sale reale asupra inculpatului Coteanu Cornel Gabriel.
Obligă inculpatul la plata sumei de 5.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Constanța la data de 21 octombrie 2020, vezi comunicat nr. 102/VIII/3 din data de 05 februarie 2021 (comunicatul nr. 1).


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 februarie 2021