DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 896 din 20.11.2020, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata DOROBĂȚ CARMEN-MIHAELA, la data faptelor manager al Spitalului de Boli Infecțioase Sf. Parascheva Iași, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 4 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și pe o perioadă de 5 ani a dreptului de a exercita funcția de cadru didactic în sistemul public din România, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, în formă continuată și complicitate la luare de mită, în formă continuată.
Condamnă pe inculpatul DOROBĂȚ GHEORGHE, la data faptelor profesor universitar, doctor, șeful Catedrei de anestezie generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași și șef al secției ATI din Spitalul clinic de urgență „Nicolae Oblu”, la o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția de cadru didactic în învățământul public și privat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Pe parcursul termenului de supraveghere inculpații Dorobăț Carmen-Mihaela și Dorobăț Gheorghe vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcției de asistență comunitară a Consiliului Local Iași la Centrul social de urgență pentru recuperare și integrare „C.A. Rosseti Iași” sau la Căminul de bătrâni „Sf. Împărați Constantin și Elena” Iași, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Dispune confiscarea de la inculpata Dorobăț Carmen-Mihaela a sumei de 5.500 de euro, iar de la inculpatul Dorobăț Gheorghe a sumei de 6.700 de euro.
Dispune desființarea parțială a înscrisurilor falsificate, respectiv filele 3, 4 din carnetele de student ale foștilor studenți din anul III din cadrul Facultății de Medicină Dentară din cadrul U.M.F. Iași, unde este consemnată media finală la disciplina „Anestezie Generală. Sedare”.
Obligă pe fiecare dintre inculpați la plata sumei de 17.297,30 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Iași la data de 12 martie 2015, vezi comunicatul nr. 498/VIII/3 din data de 13 martie 2015.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 martie 2015