increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 175 din 25.09.2020, definitivă prin neapelare la data de 13.10.2020, Tribunalul Maramureș a hotărât condamnarea inculpatului P.I. la o pedeapsă de 4 ani și 10 luni închisoare la care se adaugă și 608 zile închisoare (rest de executat dintr-o altă condamnare) și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 4 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
În cazul acestui inculpat, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Confiscă de la inculpat sumele de 45.000 de euro, 3.000 de lei și 200 de lire sterline.
Dispune confiscarea de la inculpat a armei marca GOMO depusă la camera de corpuri delicte a I.P.J. Maramureș.
Dispune desființarea înscrisurilor enumerate în rechizitoriu.
Obligă inculpatul la plata sumei de 1.500 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj la data de 21 aprilie 2020, vezi comunicatul nr. 318/VIII/3 din data de 02 iunie 2020 (comunicatul nr. 5).


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 iunie 2020