increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 26 din 16.09.2020, definitivă prin neapelare la data de 06.10.2020, Tribunalul Militar Timișoara admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari cu inculpatul colonel în rezervă CROITORU DANIEL, la data faptei comandant al U.M. 02517 Craiova și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Prin sentința penală nr. 23 din 16.09.2020, definitivă prin neapelare la data de 06.10.2020, Tribunalul Militar Timișoara admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari cu inculpatul colonel inginer DEATCU VASILE, la data faptei locțiitor al comandantului U.M. 02517 Craiova și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Prin sentința penală nr. 25 din 16.09.2020, definitivă prin neapelare la data de 06.10.2020, Tribunalul Militar Timișoara admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari cu inculpata căpitan LUPU ALINA ILEANA, la data faptei contabil șef în cadrul U.M. 02517 Craiova și stabilește pentru aceasta o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de neglijență în serviciu.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Croitoru Daniel va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj ori în cadrul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Deatcu Vasile va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj ori în cadrul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, în afara programului de lucru al inculpatului.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Lupu Alina Ileana va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 30 de zile lucrătoare, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj sau la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” Dolj, sub supravegherea Serviciului de Probațiune Dolj.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă exercitată de partea civilă Ministerul Apărării Naționale – Direcția Generală Juridică.
Obligă inculpatul Croitoru Daniel la plata sumei de 11.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, pe inculpatul Deatcu Vasile la plata sumei de 1.200 lei și pe inculpata Lupu Alina Ileana la plata sumei de 6.200 lei cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari la datele de 10 iulie 2020 și 13 august 2020, vezi comunicat nr. 644/VIII/3 din data de 29 septembrie 2020.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 29 septembrie 2020