DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


1. Prin sentința penală nr. 171 din 01.10.2020, definitivă prin neapelare la data de 20.10.2020, Tribunalul Ilfov admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpata BARNA ANGELICA, la data faptelor secretar al comunei Pantelimon, județul Ilfov și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani și 9 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a două infracțiuni de participație improprie în forma instigării la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ambele în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea la Direcția Administrării Domeniului Public și la Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”.
Obligă inculpata la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

2. Prin sentința penală nr. 162 din 22.09.2020, definitivă prin neapelare la data de 14.10.2020, Tribunalul Ilfov admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpata ERGOVEANU (fostă Filip) FELICIA, persoana care certifica copiile falsificate ale registrului agricol și registrului cadastral în cadrul primăriei Pantelimon, județul Ilfov și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie în forma instigării la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, în cadrul S.C. Parcuri și Servicii Prod Pantelimon SRL sau în cadrul Serviciului Public de Gospodărire Comunală (S.P.G.C.) din orașul Pantelimon, județul Ilfov.
Obligă inculpata la plata sumei de 3.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.


DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 18 august 2020, vezi comunicat nr. 746/VIII/3 din data de 03 noiembrie 2020 (comunicatul nr. 1).


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 noiembrie 2020