DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1129/A din 29.10.2020, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului OLTEANU BOGDAN, la data faptei președinte al Camerei Deputaților la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Confiscă de la inculpat contravaloarea în lei a sumei de 1.000.000 de euro, reprezentând sumă traficată.
Obligă inculpatul la plata sumei de 20.000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 18 octombrie 2016, vezi comunicatul nr. 1284/VIII/3 din data de 18 octombrie 2016.

Actualizare (07.04.2023):

Prin decizia penală nr. 724/A din 31.03.2023 Curtea de Apel București a admis cererea de revizuire formulată de petentul OLTEANU BOGDAN și a dispus încetarea procesului penal pornit împotriva acestuia, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.
Menține dispoziția de confiscare specială a sumei de 1 milion de euro dispusă anterior față de Olteanu Bogdan și constată executarea acesteia.
Dispune ca toate cheltuielile judiciare să rămână în sarcina statului.

DEFINITIVĂ

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 18 octombrie 2016