DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


Vizită elevi Ziua Europeană a Justiţiei Civile


Peste 30 de elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” București au participat în data de 28 octombrie 2019, la sediul Direcției Naționale Anticorupție din București, la o sesiune de prezentări și discuții libere pe teme de educație juridică pentru elevi, cu accent pe lupta împotriva corupției.
Din partea Direcției Naționale Anticorupție au participat procurori, ofițeri de poliție judiciară și specialiști.
Elevii au fost încurajați să participe la această sesiune interactivă prin formularea de întrebări, participarea la dezbateri, jocuri tematice.
Temele abordate au reieșit din întrebările adresate, între care: ce este fenomenul corupției, cum putem recunoaște o faptă de corupție, cum poate fi prevenită și combătută corupția, care este rolul cetățenilor în prevenirea și sesizarea faptelor de corupție, ce este un avertizor de integritate, ce fac organele judiciare în combaterea corupției.
Evenimentul a fost organizat în contextul în care, în fiecare an, la 25 octombrie, se marchează Ziua Europeană a Justiției Civile, având ca obiectiv apropierea justiției de cetățeni, pentru a-i ajuta să fie mai bine informați despre drepturile lor și pentru a înțelege mai bine modalitatea de funcționare a justiției.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE