DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 797 din 19.05.2017, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata DOBRILĂ DANIELA, director la Direcția Licențe din cadrul Autorității Rutiere Române (A.R.R.) București, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, complicitate la spălare de bani, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul CADAR ERONIM ȘTEFAN, asociat în cadrul S.C. Fany Prestări Servicii S.R.L. Cluj Napoca, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închisoare și interzicerea în timpul executării pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator în formă continuată, punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, în formă continuată și punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals, în formă continuată.

Condamnă pe inculpata CADAR OLEZIA, asociat și administrator al S.C. Fany Prestări Servicii S.R.L. Cluj Napoca, la data faptelor, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 6 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participației improprii ca instigator în formă continuată, punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals.

Condamnă pe inculpatul KELEMEN PAUL OVIDIU, șef atelier auto la S.C. Fany Prestări Servicii S.R.L. Cluj Napoca, la data faptelor, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și punere în circulație pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals, ambele în formă continuată.

Condamnă pe inculpata S.C. FANY PRESTĂRI SERVICII S.R.L. Cluj Napoca, la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale de 50.000 lei și pedeapsa complementară constând în suspendarea activității pe o perioadă de 3 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Dispune confiscarea specială de la inculpata Dobrilă Daniela, în favoarea statului, a sumei de 17.000 lei (depusă la bancă) și a autoturismului marca Volkswagen Polo.
Obligă inculpații apelanți Kelemen Paul-Ovidiu și S.C. Fany Prestări Servicii S.R.L., să plătească câte 500 lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Dispune desființarea totală a înscrisurilor întocmite în fals.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj la data de 30 aprilie 2014, vezi comunicat 532/VIII/3 din 06 mai 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 06 mai 2014