Pagina de Internet a DNA folosește cookies pentru îmbunătățirea experienței dvs. de navigare pe acest site.  Pentru mai multe detalii puteți naviga aici 
The DNA website uses cookies for enhancing your experience when browsing the website.  For more details, you may find navigate here 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
23 noiembrie 2012
Nr. 859/VIII/3

COMUNICAT


Urmare a comunicatului 855/VIII/3 din data de 22 noiembrie 2012, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:

La data de 23 noiembrie 2012, procurorii au dispus extinderea cercetării și începerea urmăririi penale față de învinuitul STAN ION pentru infracțiunea de trafic de influență.
Prin ordonanța de extindere a cercetărilor, procurorii au reținut că, în perioada mai-iunie 2009, având funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid politic, învinuitul Stan Ion a pretins și a primit, în mod indirect, în beneficiul formațiunii politice din care face parte, de la același denunțător, produse pentru campania electorală în valoare de circa 100.000 euro, lăsându-l pe acesta să creadă că are influență asupra unor funcționari, respectiv primari, ai unor localități din jud. Dâmbovița, pentru a determina încheierea unor contracte de către primării cu firme controlate direct sau indirect de către denunțător.
Învinuitului Stan Ion i s-au adus la cunoștință noile acuzații la data de 23 noiembrie 2012, în conformitate cu prevederile art. 6 din Codul de procedură penală.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE