DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 3.130 din 4 octombrie 2012, Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a menţinut sentinţa Tribunalului Cluj care hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BICA RADU VASILE, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj la data comiterii infracţiunii, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Instanţa a interzis inculpatului, atât pe perioada executării pedepsei, cât şi timp de 5 ani după executare, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.

Condamnarea inculpatului DRONIUC ASPAZIA, asociat al SC Frarom Import Export SRL Cluj Napoca, la pedeapsa de 1 an şi 10 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Dispune confiscarea de la inculpatul Bica Radu Vasile a sumei de 43.000 lei. Obligă pe inculpatul Bica Radu Vasile la 500 lei cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpata Droniuc Aspazia la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpaţii au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj la data de 23 noiembrie 2011 (comunicatul nr. 767/VIII/3 din data de 25 noiembrie 2011).


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 25 noiembrie 2011