DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


În cursul lunii iulie 2012, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 10 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 70 de inculpați, din care: un secretare de stat, un șef de inspectorat teritorial de muncă, un director general de companie națională, un primar de municipiu, un director al unei direcții de urbanism din primărie, doi ofițeri de poliție, 34 de agenți de poliție, un funcționar în cadrul unei direcții de finanțe publice, patru administratori de societăți comerciale, etc. la pedepse cuprinse între 5 ani închisoare și 11 luni închisoare cu suspendare condiționată.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

În conformitate cu Hotărârea de guvern nr. 1.346 din 31 octombrie 2007 privind aprobarea Planului de acțiune pentru îndeplinirea condiționalităților din cadrul mecanismului de cooperare și verificare a progresului realizat de România în domeniul reformei sistemului judiciar și al luptei împotriva corupției, modificată prin Hotărârea de guvern nr. 79 din 5 februarie 2010, DNA informează opinia publică asupra deciziilor definitive pronunțate în dosarele de competența sa prin publicarea acestora pe pagina de Internet a instituției.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, DNA răspunde unei cerințe menționate în Planul de acțiune și anume aceleia de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.