increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 148 din 08.12.2022, definitivă prin neapelare la data de 28.12.2022 Tribunalul Vaslui admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași cu inculpatul E.I. și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Prin sentința penală nr. 149 din 08.12.2022, definitivă prin neapelare la data de 28.12.2022 Tribunalul Vaslui admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași cu inculpata Asociația Crescătorilor de Animale, Cultivatorilor de Pământ și Piscicultorilor – Pușcași, județul Vaslui și o condamnă pe aceasta la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 6.800 lei și pedeapsa complementară constând în afișarea hotărârii de condamnare la sediul Consiliului Local al comunei Pușcași, județul Vaslui, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul persoană fizică va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Vaslui sau în cadrul Direcției de Asistență Comunitară Vaslui, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Obligă pe fiecare dintre cei doi inculpați la plata sumei de câte 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași la data de 13 octombrie 2022, vezi comunicatul nr. 964/VIII/3 din data de 03 noiembrie 2022 (comunicatul nr. 11).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 03 noiembrie 2022