DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1683 din 29.12.2021, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpatul PETRUȘ CĂTĂLIN OVIDIU, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, de a ocupa funcția de administrator al unei societăți comerciale și de a deține, purta și folosi orice categorie de arme, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul NICOARĂ OVIDIU la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a dreptului de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată.

Obligă inculpații, în solidar, să plătească în favoarea părții civile, Agenția Națională de Administrare Fiscală (A.N.A.F.) – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj – Napoca, suma de 7.648.463 lei cu titlu de despăgubiri civile reprezentând TVA și impozit pe profit, la care se adaugă accesoriile calculate până la data achitării integrale a debitului.
Obligă pe cei doi inculpați să plătească fiecare câte 10.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă pe inculpatul apelant Nicoară Ovidiu la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj la data de 05 august 2016, vezi comunicat nr. 1166/VIII/3 din 07 septembrie 2016 (comunicatul nr. 7).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 septembrie 2016