DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 05 mai 2021
Nr. 366/VIII/3

BULETIN DE PRESĂ


Biroul de Informare și Relații Publice a întocmit o sinteză a cauzelor finalizate de procurorii anticorupție în luna aprilie 2021, altele decât cele deja mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului

GAGIU NICOLAE, executor judecătoresc în cadrul BEJ „Gagiu Nicolae”, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- abuz în serviciu,
- abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, în formă continuată,
- spălare a banilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada 2015 – noiembrie 2020, inculpatul Gagiu Nicolae, în calitatea menționată mai sus, prin actele întocmite cu încălcarea prevederilor legale, în contextul desfășurării a trei proceduri de executare silită, ar fi cauzat un prejudiciu debitorului Societatea Complexul Energetic Oltenia SA în valoare de 1.485.325 lei lei concomitent cu obținerea pentru sine a unui folos necuvenit în același cuantum.
Concret, deși prin deciziile instanțelor s-a dispus în mod definitiv întoarcerea la debitor a sumelor executate silit de către executorul judecătoresc, acesta ar fi transferat și ulterior ar fi retras din contul de consemnare, în interes personal, suma totală menționată mai sus.
De menționat este faptul că, în perioada octombrie – noiembrie 2020, în condițiile în care inculpatul știa că este cercetat în prezentul dosar penal, ar fi efectuat din nou acte de executare silită cu încălcarea dispozițiilor legale, în aceeași modalitate.
O parte din bani dobândiți în modalitatea de mai sus ar fi fost folosiți de inculpatul Gagiu Nicolae la cumpărarea unui imobil, iar ulterior, în scopul de a disimula originea ilicită a banilor folosiți pentru achiziția respectivă, l-ar fi donat unei rude.
Societatea Complexul Energetic Oltenia SA s-a constituit parte civilă în cauză.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile ce aparțin inculpatului și unei alte persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Craiova cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Menționăm că inculpatul Gagiu Nicolae a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni similare (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8560).



2. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a 14 lucrători de la Poliția Rutiera Iași, pentru luare de mită în formă continuată, în schimbul protecției promise și asigurate unor persoane în cazul săvârșirii unor contravenții la regimul circulației.

Concret, au fost trimiși în judecată următorii inculpați care, la data sesizării instanței, se aflau sub control judiciar:

CIOBANU GHEORGHIȚĂ, la data faptei șef al Biroului Rutier Iași – Poliția Municipiului Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată (nouă acte materiale)
BARABAȘ NICOLAE ROBERT, CIOCHINĂ BOGDAN GABRIEL, DĂMOC GABRIEL, ANDREI LIVIU, LOHAN CRISTINEL CĂTĂLIN, TODERAȘCU CONSTANTIN BOGDAN, la data faptelor agenți de poliție rutieră, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată,

CRENGANIȘ FELIX NELU, la data faptei agent de poliție și coordonator al Atelierului Confecționări Plăcuțe de Înmatriculare Iași din cadrul D.P.C.R.I.V., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- luare de mită în formă continuată,
- trafic de influență (2 infracțiuni),

Persoană fizică, la data faptei la data faptei director general al unui restaurant din municipiul Iași, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- dare de mită în formă continuată (2 infracțiuni – 84 acte materiale),
- conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, în formă continuată,

În același dosar, au fost trimiși în judecată, în stare de libertate, următorii inculpați:
ANDRICI ROBERT, CRIVOI DORU IONUȚ, EȚCU PAUL, LANDEA IONUȚ LUCIAN, PĂULEȚ DAN CONSTANTIN, ȘTEFĂNUCĂ ADRIAN, la data faptei agenți de poliție rutieră, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată,

Persoană fizică, agent comercial al aceluiași restaurant din municipiul Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în formă continuată.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada 2019 – 2020, cei 14 inculpați, lucrători în cadrul Poliției Rutiere Iași, în baza unei înțelegeri tacite cu conducerea unui restaurant, ar fi pretins și primit direct și prin intermediari, de la directorul acelui restaurant (inculpat în prezenta cauză), bani și produse alimentare de catering (livrare preparate culinare).
Foloasele respective ar fi fost primite pentru a-l proteja atât pe director (care nu deținea permis de conducere) cât și pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata și sancționa contravențiile comise de aceștia sau eventualele contravenții pe care ei le-ar săvârși sau/și pentru a le aplica sancțiuni contravenționale mai blânde. Produsele respective ar fi fost pretinse atât pentru sine cât și pentru alte persoane (prieteni, rude) din anturajul polițiștilor.
În același context, inculpatul Crenganiș Felix Nelu, agent de poliție, ar fi pretins și primit, direct și prin intermediari, de la același om de afaceri sume de bani și produse alimentare în schimbul cărora ar fi dispus confecționarea și ar fi eliberat, fără respectarea procedurilor legale, mai multe plăcuțe de înmatriculare pentru autoturismele ce aparțineau restaurantului.

În perioada septembrie 2019 – 24 februarie 2020, inculpatul Crenganiș Felix Nelu ar fi pretins și primit de la două persoane produse în valoare de 1.320 lei și 350 de euro pentru a interveni pe lângă examinatorii din cadrul Poliției Rutiere, în scopul favorizării persoanelor respective la promovarea probei practice a examenului de obținere a permisul auto.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de 13 inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iași cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.



3. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a inculpaților:

CHIRANA NICOLAE, la data faptei director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (A.J.O.F.M.) Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită,

Persoană fizică, la data faptei participant la implementarea proiectului „SPO LOCAL DIRECT ACCESIBIL”, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În contextul implementării proiectului „SPO LOCAL DIRECT ACCESIBIL” (destinat persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă), în perioada iunie – iulie 2014, inculpatul Chirana Nicolae, în calitate de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Călărași (AJOFM Călărași), ar fi pretins, prin intermediul celeilalte inculpate, de la mai multe persoane participante la implementarea proiectului amintit anterior, un comision de 10% din venitul salarial, redus ulterior la 100 lei.
Banii respectivi ar fi fost pretinși de inculpat ca urmare a îndeplinirii unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu, respectiv transmiterea către o societate comercială, partener de proiect cu A.J.O.F.M. Călărași, a propunerii de angajare a persoanelor respective în cadrul implementării proiectului menționat mai sus.

În prezența avocaților, cei doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

- 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 2 ani și 6 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii,

- 2 ani închisoare cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei doi inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Călărași.



4. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Craiova au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a două inculpate (mamă și fiică) sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, comise în forma autoratului și a complicității.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2015, una dintre inculpate, beneficiind de ajutorul mamei sale, ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) un document ce conținea informații care nu corespundeau adevărului în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.
Documentul respectiv era o copie conformă cu originalul a unei sentinței civile care ținea loc de contract autentic de vânzare-cumpărare a unor suprafețe de teren și care a fost emisă în baza unei „chitanțe” false, contrafăcută de mama inculpatei.
Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 27.718 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă.

În prezența avocaților aleși, inculpatele au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
- un an și patru luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani și interzicerea pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a dreptului de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public.

Dosarele de urmărire penală privindu-le pe inculpate împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Olt.



5. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de spălarea banilor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În perioada 2009-2011, inculpatul ar fi pretins și primit, în tranșe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-și exercita influența asupra fostului ministru al Comunicațiilor precum și asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susținute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaționale Microsoft (dosar mediatizat prin comunicatul nr. 572/VIII/3 din 24 martie 2015).
În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menționate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menționată mai sus, în vederea creării unei aparențe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienței acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Menționăm că, anterior, inculpatul a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei infracțiuni de trafic de influență, cauză în care a și fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii (detalii la http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7757).



6. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatei Chiriloaie Cristina, medic de familie, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
- uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,
- favorizarea făptuitorului.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 26 februarie 2019, inculpata Chiriloaie Cristina, în calitate de medic de familie, ar fi eliberat unei persoane condamnate într-o cauză penală a DNA (http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8733) o adeverință din care rezulta că aceasta nu este aptă pentru muncă, deși cunoștea că acest document nu putea fi emis decât de un medic specializat în medicina muncii.
Consecința acestui demers ar fi fost aceea că persoana condamnată nu și-a mai executat obligația stabilită conform deciziei penale a Curții de Apel Constanța, ce consta în efectuarea unei munci neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile.

În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 3 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța.

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.



7. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a unei persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La începutul lunii septembrie 2020, inculpatul ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 1.000 euro, lăsând să se creadă că are influență asupra unui subcomisar de poliție din cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră a municipiului București, și că îl poate determina pe acesta să șteargă din baza de date mențiunile referitoare la măsura suspendării dreptului de conduce pe drumurile publice aplicată martorului.
La data de 08 septembrie 2020, inculpatului i-ar fi fost remisă suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 1 an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privind-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul București.



8. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Infracțiunilor Asimilate Infracțiunilor de Corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatei DOROBANȚU TUDORIȚA, la data faptei contabil șef la Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, județul Ilfov, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, în formă continuată.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 24.06.2011 - 12.06.2015, inculpata Dorobanțu Tudorița, în calitatea menționată mai sus, cu știință, a omis să înscrie în cinci declarații de interese calitatea de administrator, respectiv asociat al unei societăți comerciale.

În prezența avocatului, inculpata a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv amendă penală în cuantum de 1.500 lei, cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmărire penală privind-o pe inculpată împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Călărași.



Actualizare (17.01.2022):

9. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a unui inculpat, persoană fizică fără calitate specială, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de stabilirea cu rea-credință de către contribuabil a impozitelor, taxelor sau contribuțiilor, având ca rezultat obținerea, fără drept, a unor sume de bani cu titlu de rambursări sau restituiri de la bugetul general consolidat ori compensări datorate bugetului general consolidat, evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2008-2010, inculpatul, în calitate de asociat și administrator în fapt și în drept al mai multor societăți comerciale, ar fi stabilit cu rea-credință taxa pe valoarea adăugată prin intermediul unor tranzacții care nu ar fi avut un scop economic, acțiune ce ar fi avut ca rezultat obținerea, fără drept de către societățile comerciale administrate a sumei totale de 119.068.087 lei.
În perioada 11.08.2008 - 30.06.2010, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, inculpatul, în calitatea menționată anterior, ar fi dispus evidențierea, în contabilitatea societăților pe care le administra, a unor cheltuieli aferente unor operațiuni fictive de prestări servicii în baza unui număr de 23 facturi fiscale în cuantum total de 272.814.604 lei bază impozabilă.
Prin aceste demersuri ar fi fost produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 43.551.156 lei, reprezentând impozit pe profit aferent profit diminuat.
În perioada 27.04.2009 - 01.10.2009 și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul ar fi schimbat suma de 36.644.325 lei în euro și dolari și ar fi transferat-o în conturile unei societăți din Liban înființată de membrii familiei sale, în scopul ascunderii sau al disimulării originii ilicite a acestei sume prin crearea aparenței nereale că societatea din Liban ar fi împrumutat anterior societatea din România cu suma totală de 22.660.000 euro, iar prin transferul banilor s-ar restitui o parte din împrumut.
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a comunicat faptul că se constituie parte civilă în cauză, cu suma de 224.926.412 lei, la care urmează să se calculeze și obligațiile fiscale accesorii, obligații ce se vor calcula în conformitate cu legislația fiscală, fiind datorate de la data când obligația a devenit scadentă și până la data executării integrale a plății
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ce aparțin inculpatului.
În prezența avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv:
- o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 5 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate de natura celei de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate la Tribunalul București cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.



Actualizare (14.07.2022):

10. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei DEACONU ALINA LAVINIA, consilier evaluare-examinare în cadrul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației - Direcția Generală Programul Operațional Regional, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de influență și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În cursul lunii ianuarie 2021, inculpata Deaconu Alina Lavinia, în calitate de consilier evaluare-examinare în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației - Direcția Generală Programul Operațional Regional, ar fi pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 15.000 de lei, promițând în schimb că va interveni pe lângă un secretar de stat din cadrul aceluiași minister pentru a o ajuta să promoveze examenul pentru ocuparea postului de consilier-evaluare-examinare, clasa I, gradul superior din cadrul Serviciului Verificare Achiziții Publice, organizat la 25 ianuarie 2021.
În acest sens, inculpata Deaconu Alina Lavinia i-ar fi furnizat persoanei respective mai multe subiecte, tip grilă și sinteză, în format letric și electronic, iar dintre acestea un număr de 10 subiecte tip grilă ar fi făcut parte din subiectele ce au fost date cu ocazia susținerii concursului în data de 25 ianuarie 2021.
Având în vedere că doar 10 subiecte tip grilă ar fi făcut parte din subiectele ce au fost date cu ocazia susținerii concursului, persoana care a participat la concurs nu a obținut postul respectiv deoarece la proba susținută în data de 25 ianuarie 2021 a obținut un punctaj de 20 de puncte din maxim 100 de puncte .

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.



Cu referire la toate cauzele anterior menționate, facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 17 februarie 2022
comunicate-hotărâri de condamnare din 23 iunie 2021
comunicate-hotărâri de condamnare din 21 decembrie 2021
comunicate-hotărâri de condamnare din 26 ianuarie 2022
comunicate-hotărâri de condamnare din 06 iulie 2021
comunicate-hotărâri de condamnare din 23 iunie 2021
comunicate-hotărâri de condamnare din 24 august 2021
comunicate-hotărâri de condamnare din 08 iunie 2021
comunicate-hotărâri de condamnare din 07 iunie 2022