DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 51 din 09.02.2021 și sentințele penale nr. 68 și 69 din 24.02.2021, definitive prin neapelare la datele de 02.03.2021 și 16.03.2021, Tribunalul Bacău admite acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău cu inculpații P.I.A., C.A. și C.A.E. și îi condamnă pe aceștia la câte o pedeapsă de 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârilor de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (comisă în forma autoratului și a complicității).
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Bacău sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Bacău.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă.
Obligă inculpata P.I.A. la plata sumei de 200 lei, iar pe inculpații C.A. și C.A.E. la plata sumei de 500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul teritorial Bacău la data de 29 decembrie 2020, vezi comunicatul nr. 18/VIII/3 din data de 8 ianuarie 2021 (comunicatul nr. 9).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 ianuarie 2021