DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

ANUNȚ



Potrivit dispozițiilor art. 149 din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, precum și ale art. 33 și urm. din Hotărârea nr. 506 din 11 aprilie 2023 a Secției pentru procurori din cadrul CSM pentru aprobarea Regulamentului privind numirea în funcții de conducere a procurorilor, numirea în funcțiile de procuror-șef adjunct de secție și procuror-șef serviciu în cadrul Direcției Naționale Anticorupție se face pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singură dată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, la propunerea procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție.
Direcția Națională Anticorupție declanșează procedura în vederea ocupării următoarelor posturi vacante:
procuror-șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție;
procuror-șef al Serviciului tehnic din cadrul Direcției Naționale Anticorupție;
procuror-șef al Serviciului de reprezentare la Înalta Curte de Casație și Justiție și Curtea de Apel București din cadrul Secției judiciare a Direcției Naționale Anticorupție;
procuror-șef al Serviciului de reprezentare la alte instanțe din cadrul Secției judiciare a Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii care doresc să-și depună candidatura, se pot înscrie până la data de 16 decembrie 2024, inclusiv, la Cabinetul procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit art. 149 alin. (2) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, pot fi numiți în funcțiile de conducere sus-menționate procurorii care nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 3 ani, cu excepția cazurilor în care a intervenit radierea sancțiunii disciplinare și au o vechime minimă de 12 ani în funcția de procuror (conform art. 149 alin. (2) rap. la art. 128 alin (2) din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, cu aplicarea art. 294 alin. (2) din Legea nr. 303/2022, vechimea de 12 ani trebuie să fie îndeplinită până la data corespunzătoare ultimei zile inclusiv a termenului de depunere a candidaturii, în calculul vechimii de 12 ani fiind luată în considerare și perioada cât procurorul a fost auditor de justiție).

Cererea va fi însoțită de:
- curriculum vitae;
- copia actului de identitate;
- declarațiile prevăzute de art. 149 alin. (2) rap. la art. 144 alin. (3) din Legea nr. 303/2022;
- proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care candidează
- orice alte înscrisuri considerate relevante.

După consultarea colectivului de procurori, cu respectarea confidențialității opțiunilor, cu recomandarea conducătorului secției sau, după caz, al procurorului-șef adjunct direcție care coordonează activitatea serviciului, precum și împreună cu avizul consultativ al Colegiului de conducere, procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție selectează candidatura și formulează propunerea de numire în funcția de procuror-șef adjunct secție, pe care o transmite Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

În conformitate cu prevederile art. 149 alin. (8) rap. la art. 168 alin. (2) din Legea nr. 303/2022 candidații vor susține un interviu în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon: 021/312.14.97 int. 2125, 2662 și 4582.

Afișat astăzi, 2 decembrie 2024, la sediile Direcției Naționale Anticorupție din str.Știrbei Vodă nr. 79-81, sector 1 București și din Piața Valter Mărăcineanu nr. 1-3, etaj 4, sector 1 București.