DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 466 din 11.08.2020, Curtea de Apel Oradea a hotărât condamnarea inculpatului MERCEA DUMITRU, la data faptei președinte al unei asociații agricole, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa și exercita funcția de administrator al unei asociații, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei com. Oșorhei sau în cadrul Primăriei mun. Oradea.
Obligă inculpatul Mercea Dumitru, în solidar cu partea responsabilă civilmente A.A.60, la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a sumei totale de 113.134,42 lei acordată cu titlu de subvenții pentru campaniile 2007 și 2008, precum și a dobânzilor și a penalităților fiscale calculate de la data acordării și până la plata efectivă a întregului debit.
Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă inculpatul în solidar cu partea responsabilă civilmente A.A.60 la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 06 noiembrie 2017, vezi comunicatul nr. 1044/VIII/3 din data de 08 noiembrie 2017.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 noiembrie 2017