DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 601 din 21.08.2020, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:
1. Stabilește pentru inculpatul BODNAR VASILE, la data faptelor administrator al SC Fab Casa Nouă SRL o pedeapsă de un an și 3 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals intelectual în formă continuată și complicitate la uz de fals.
2. Stabilește pentru inculpatul ONEAȚĂ EMILIAN, la data faptelor administrator al SC Perla Neagră SRL o pedeapsă de 7 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea a două infracțiuni de uz de fals.
3. Stabilește pentru inculpata SERGHIUȚĂ ELENA, la data faptei inspector în cadrul Serviciului Urbanism, Amenajarea Teritoriului și Disciplina în Construcții o pedeapsă de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual.
4. Condamnă pe inculpata S.C. FAB CASA NOUĂ S.R.L., la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 17.700 lei, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la fals intelectual în formă continuată și complicitate la uz de fals.
5. Condamnă pe inculpata S.C. PERLA NEAGRĂ S.R.L., la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi penale în cuantum de 16.000 lei, pentru săvârșirea a două infracțiuni de uz de fals.
Dispune achitarea inculpaților PANTAZI DUMITRU, ZUZAN MIRCEA și PRISECARU OVIDIU-CIPRIAN pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
Dispune desființarea parțială înscrisurilor întocmite în fals.
Lasă nesoluționate acțiunile civile exercitate în cadrul procesului penal de către partea civilă UAT Pașcani, prin reprezentantul său legal și de partea civilă M.A.
Obligă pe inculpați la plata cheltuielilor judiciare către stat, astfel:
- inculpatul Bodnar Vasile la plata sumei de 4.200 lei,
- inculpatul Oneață Emilian la plata sumei de 3.500 lei,
- inculpata Serghiuță Elena la plata sumei de 1.430 lei,
- inculpata S.C. FAB CASA NOUĂ S.R.L. la plata sumei de 1.150 lei,
- inculpata S.C. PERLA NEAGRĂ S.R.L. la plata sumei de 1.050 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 29 iunie 2016, vezi comunicatul nr. 918/VIII/3 din data de 30 iunie 2016.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 iunie 2016