DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin sentințele penale nr. 624 și 617 din 19.06.2020, definitive prin neapelare la data de 13.07.2020, Tribunalul București admite acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție cu inculpații GRIGORE EMILIA, la data faptelor director financiar-contabil al Institutului Clinic Fundeni și PÂRVULESCU ADRIAN, la data faptelor șef Birou Achiziții Publice în cadrul Institutului Clinic Fundeni și îi condamnă pe aceștia la câte o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit (de a exercita funcția de director financiar-contabil în cadrul unui spital public, respectiv de a exercita funcția de șef birou/serviciu achiziții publice în cadrul unui spital public), pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 3 sau în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Sector 4.
Dispune confiscarea specială de la inculpata Grigore Emilia a sumei de 86.773,89 lei consemnată de aceasta la data de 03.03.2020 într-un cont bancar.
Dispune confiscarea specială de la inculpatul Pârvulescu Adrian a sumei de 66.590,34 lei consemnată de acesta la data de 03.03.2020 într-un cont bancar.
Obligă inculpata Grigore Emilia la plata sumei de 1.200 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, iar pe inculpatul Pârvulescu Adrian la plata sumei de 2.000 cu același titlu.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarele aferente au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 18 mai 2020, vezi comunicat nr. 318/VIII/3 din data de 02 iunie 2020.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 02 iunie 2020