increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 294/A din 24.03.2020, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatului POPA IOAN, la data faptei șef birou investiții în cadrul Administrației Bazinale de Apă Mureș la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Dispune achitarea inculpatului Maxinan Gheorghe, pentru infracțiunea reținută în sarcina lui, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
Încetează procesul penal pornit împotriva inculpaților Huja Laurențiu Manuel, Zaharia Iulian și Henț Virgil Sorin, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, ca urmare a intervenției prescripției speciale a răspunderii penale.
Anterior, printr-o sentință penală separată Tribunalul București a dispus în cazul inculpatului Giurgea Teodor încetarea procesului penal ca urmare a decesului acestuia.
Obligă inculpații Popa Ioan, Huja Laurențiu Manuel și Henț Virgil Sorin la plata sumei de 3.300 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea la data de 27 iunie 2016, vezi comunicatul nr. 912/VIII/3 din data de 30 iunie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 iunie 2016