DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 50 din 19.02.2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul DUICU IOAN-ADRIAN, la data faptei președintele Consiliului județean Mehedinți, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii de foloase necuvenite.
Stabilește pentru inculpata BORUGĂ DOINA, la data faptei manager al Spitalului județean de urgență Mehedinți, o pedeapsă de un an închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii de foloase necuvenite.
Stabilește pentru inculpata POPESCU DANIELA-DELIA, la data faptei director executiv în cadrul consiliului județean Mehedinți și președinte al consiliului de administrație al Spitalului județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, o pedeapsă de 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii de foloase necuvenite.
Dispune achitarea inculpaților PONEA CONSTANTIN-ȘTEFAN, POPESCU CONSTANTIN, DRĂGHIA VALENTINA, ROLEA ELISABETA-ZENOVIA, FERARU GRIGORIȚA, STĂNOIU CRISTIAN-DAMIAN și BĂDIN ANDREI-DAN, pentru infracțiunile reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu există, faptele nu sunt prevăzute de legea penală ori nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege, sau nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea.
În cazul inculpatei Popescu Daniela Delia, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Duicu Ioan-Adrian va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiului Orșova.
Obligă inculpații Borugă Doina, Popescu Daniela Delia și Duicu Ioan-Adrian la plata sumei de 3.000 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă apelanții – intimați inculpați Borugă Doina și Duicu Ioan Adrian la plata sumei de câte 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției la data de 25 iulie 2014, vezi comunicatul nr. 1122/VIII/3 din data de 28 iulie 2014.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 iulie 2014