DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1364 din 25.11.2019, Curtea de Apel Cluj a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul ROBESCU - POP GHEORGHE - VASILE, la data faptei director al Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, la o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
Condamnă pe inculpata PETRICA DOINA, la data faptei contabil șef al Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut, pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
În cazul inculpatului Robescu - Pop Gheorghe - Vasile, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Robescu - Pop Gheorghe - Vasile și Petrica Doina vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, respectiv 80 de zile, într-o activitate din cadrul Primăriei Municipiului Baia Mare sau la o parohie/unitate de cult de pe raza aceluiași municipiu.
Obligă inculpații Robescu-Pop Gheorghe-Vasile și Petrica Doina, în solidar, să plătească părții civile, Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, suma de 6.810,80 lei cu titlu de despăgubiri materiale.
Obligă inculpații Robescu-Pop Gheorghe-Vasile și Petrica Doina la plata sumei de 2.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Biroul Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj la data de 10 noiembrie 2017, vezi comunicatul nr. 1152/VIII/3 din data de 08 decembrie 2017.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 decembrie 2017