DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 62 din 18.03.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât condamnarea inculpatului RIZEA CRISTIAN, deputat în Parlamentul României la o pedeapsă de 4 ani și 8 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor în formă continuată.
Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului COLȚEA LUCIAN, pentru infracțiunile reținute în sarcina lui, ca urmare a decesului acestuia.
Confiscă de la inculpatul Rizea Cristian echivalentul în lei, la cursul B.N.R. de la data punerii în executare, al sumei de 300.000 euro, obținută ca urmare a săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.
Dispune desființarea înscrisurilor întocmite în fals.
Obligă inculpații la plata sumei de câte 1.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 21 martie 2016, vezi comunicatul nr. 332/VIII/3 din data de 22 martie 2016.



BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 martie 2016