DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


Direcția Națională Anticorupție a primit premiul „SPERANȚA” din partea Societății Timișoara


Direcția Națională Anticorupție a primit premiul „SPERANȚA” de la Societatea Timișoara, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în data de 22 iunie 2018 la Biblioteca Centrală Universitară ”Eugen Todoran” din Timișoara.
Premiul „Speranța” se acordă în fiecare an „Pentru cea mai însemnată contribuție la instaurarea democrației, destrămarea structurilor comuniste și menținerea speranței în România”.
Premiul “Speranța” se acordă din anul 1992 și printre laureații acestui premiu au fost și Corneliu Coposu, Majestatea Sa Regele Mihai I al României și Monica Lovinescu.
În cadrul ceremoniei, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kövesi a mulțumit colegilor pentru efortul depus și pentru dăruirea de care dau dovadă în lupta împotriva corupției și a declarat:
„Sunt onorată să primesc în numele DNA premiul „Speranța”. Mesajul de mulțumire vine prin vocea mea din partea tuturor colegilor din DNA, pentru că acest premiu este al DNA și îl primim cu recunoștință.
În urmă cu câteva săptămâni când am primit invitația și am confirmat că voi participa la acest eveniment am realizat cât de actual este titlul premiului pentru societatea noastră și pentru noi ca procurori.
Am acceptat atunci invitația pentru că societatea Timișoara a fost mereu consecventă în a promova și apăra valorile democrației în special "în lupta cu oboseala și resemnarea celor care au renunțat să mai spere în adevăr și cinste."
Și noi ca procurori avem în activitatea noastră aceleași principii legate de adevăr, cinste și justiție corectă.
Speranța noastră ca oameni, ca profesioniști este să ne facem munca cât mai bine. Mereu am respectat legea în ceea ce am făcut și am fost de bună credință. Așteptările pe care societatea le are de la noi sunt legitime și vom continua să ne facem treaba și să îmbunătățim activitatea noastră.
Sperăm că procurorii vor rămâne independenți. Sperăm să se păstreze stabilitatea legislativă și instituțională pentru a ne putea continua activitatea.
Independența justiției și legislația eficientă sunt vitale dacă ne referim la combaterea infracționalității și în special la combaterea corupției.
În numele DNA vă mulțumesc pentru premiu și sper să depășim orice momente dificile prin unitate și prin implicarea noastră a tuturor.”

Societatea Timișoara s-a născut în prima lună după Revoluția din decembrie 1989 ca urmare a confiscării acesteia, la București, de către nomenclatura comunistă.
Societatea Timișoara este fondată de un grup de intelectuali timișoreni care au participat nemijlocit la Revoluția din Decembrie 1989.
Scopurile principale ale Societății sunt: apărarea drepturilor omului, promovarea și susținerea unei reale democrații în spațiul căreia libertatea cuvântului este de o importanță vitală.
Cea mai importantă contribuție teoretică și civică a Societății rămâne PROCLAMAȚIA DE LA TIMIȘOARA.







BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE