DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 724 din 11.05.2018, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
1.Condamnă pe inculpatul PÎRVAN SORIN FLORENTIN, administrator și asociat unic al S.C. Patrick Florian S.R.L., la data faptelor, la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani și 8 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și instigare la fals intelectual, ambele în formă continuată.
2.Condamnă pe inculpata PÎRVAN IULIA, administrator al S.C. Patrick Florian S.R.L., la data faptei, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
3.Condamnă pe inculpatul GORUN ION, inspector în cadrul primăriei comunei Stoina, la data faptelor, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals intelectual, ambele în formă continuată.
4.Condamnă pe inculpata BUȘE IOANA, primar al comunei Stoina, județul Gorj, la data faptelor, la o pedeapsă de un an și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și fals intelectual, ambele în formă continuată.
În cazul inculpaților Pîrvan Sorin Florentin și Pîrvan Iulia, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă, în solidar, pe inculpații Pîrvan Sorin Florentin, Pîrvan Iulia, Gorun Ion și Bușe Ioana, la plata către partea civilă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a sumei de 107.245,46 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data efectuării plății integrale a debitului principal.
Constată că inculpații Pîrvan Sorin Florentin și Pîrvan Iulia au achitat suma de 6.000 lei din contravaloarea prejudiciului.
Dispune anularea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Pîrvan Sorin Florentin și Pîrvan Iulia la plata câte unei sume de 2.000 lei, iar pe fiecare dintre inculpații Gorun Ion și Bușe Ioana la plata câte unei sume de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 05 august 2015, vezi comunicat nr. 1462/VIII/3 din data de 11 septembrie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 septembrie 2015