DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 339 din 08.03.2018, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatei SOARE IULIANA (fostă IRIMIA), la o pedeapsă de 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea a infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Dispune achitarea inculpaților MALIU STELIAN și CARAULANI MARINA-ANDRA, pentru săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală ori nu au fost săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.
În cazul inculpatei Soare Iuliana, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata Soare Iuliana va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 80 de zile, în cadrul Primăriei comunei Istria sau în cadrul Consiliului local Istria, jud. Constanța.
Dispune desființarea înscrisurilor false.
Respinge ca nefondată, acțiunea civilă formulată de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Obligă pe inculpata Soare Iuliana la plata sumei de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 02 august 2016, vezi comunicat nr. 1106/VIII/3 din data de 04 august 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 04 august 2016