increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1734 din 10.11.2017, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpata ROȘCA FLOAREA, la o pedeapsă de un an, cinci luni și 10 zile închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals material în înscrisuri oficiale.
Condamnă pe inculpata GHIȚĂ GINA, la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de inspector de specialitate pe probleme de agricultură, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și fals intelectual.
Condamnă pe inculpata BUNCIU (fostă PÎRVĂNUȘI) MIHAELA, la data faptei consilier superior în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Dolj, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de consilier superior în cadrul APIA, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosire sau prezentare de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.
În cazul inculpatei Roșca Floarea, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatele Roșca Floarea, Ghiță Gina și Bunciu (fostă Pîrvănuși) Mihaela vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, prima în cadrul Dispensarului Uman – Călărași, jud. Dolj sau în cadrul Liceului Tehnologic „Petre Baniță” Călărași, jud. Dolj, a doua în cadrul Școlii Gimnazială Gighera, jud. Dolj, iar a treia în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj sau în cadrul Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, jud. Dolj.
Respinge acțiunea civilă formulată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, ca fiind rămasă fără obiect.
Dispune anularea actelor false.
Obligă inculpatele Roșca Floarea, Ghiță Gina și Bunciu (fostă Pîrvănuși) Mihaela la plata a câte 3.660 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatele au fost trimise în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova la data de 30 martie 2016, vezi comunicat nr. 410/VIII/3 din data de 05 aprilie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 aprilie 2016