increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1153 din 17.11.2017, Curtea de Apel Constanța a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul CIOBOTARU VALERICĂ, administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 5 ani și 6 luni închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi administrator în cadrul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Condamnă pe inculpatul MIHAI MIHAI, împuternicit pe conturi la aceeași societate comercială, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a fi administrator în cadrul unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Obligă în solidar pe inculpați la plata către partea civilă, Statul Român, prin A.N.A.F. - Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, a obligațiilor fiscale accesorii aferente debitului principal în sumă de 9.076.880 lei, calculate cu începere de la data producerii prejudiciului și până la data achitării integrale a debitului.
Obligă pe inculpații Ciobotaru Valerică și Mihai Mihai la câte 3.000 lei fiecare, cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 18 martie 2016, vezi comunicat nr. 410/VIII/3 din data de 05 aprilie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 05 aprilie 2016