increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1165 din 12.10.2016, Curtea de Apel Ploiești a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul PETRE GHEORGHE, primar al comunei Iedera, județul Dâmbovița, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă calificată.

2. Condamnă pe inculpatul IONESCU NICOLAE ILARION, administrator al S.C. OMNIPRO DESIGN S.R.L. Ploiești, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a dreptului de a fi administrator sau director la vreo societate comercială, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Petre Gheorghe va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 100 de zile, în cadrul Unității de Cult din comuna Iedera /Ansamblul Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ionescu Nicolae Ilarion va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, în condițiile stabilite de prima instanță, în cadrul Centrului Județean de Cultură Prahova / Administrației Parcului Memorial „Constantin Stere”.
Obligă în solidar inculpații să plătească părții civile, Primăria comunei Iedera, județul Dâmbovița, suma de 1.202.564,60 lei cu titlu de despăgubiri materiale.
Dispune desființarea parțială a înscrisurilor falsificate.
Obligă fiecare inculpat la plata către stat a sumei de 3.500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate pentru desfășurarea procesului penal.
Obligă pe apelantul inculpat Ionescu Nicolae Ilarion la plata sumei de 700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești la data de 03 iunie 2013, vezi comunicat 505/VIII/3 din 07 iunie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iunie 2013