DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin sentința penală nr. 169 din 12.05.2016, definitivă prin neapelare la 30.05.2016, Tribunalul Bacău admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău cu inculpatul ROTARU BOGDAN și îl condamnă pe acesta la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei municipiului Bacău.

În aceeași cauză, Tribunalul Bacău a admis acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău cu următorii inculpați - toți pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, dacă fapta este săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite – pe care îi condamnă la următoarele pedepse:

BUDACĂ IOSIF IOAN și BUDACĂ VASILE - un an închisoare cu amânarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani;
ENEA LAURA și UNGUREANU IONELA-RALUCA un an și 2 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații BUDACĂ IOSIF IOAN, BUDACĂ VASILE, ENEA LAURA și UNGUREANU IONELA-RALUCA vor presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 40 de zile, în cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău - Centrul de Recuperare a Persoanelor cu Handicap Comănești, respectiv în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Bacău.

DEFINITIVĂ

Acordurile de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost trimise în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Bacău, la data de 11 aprilie 2016, vezi comunicat 552/VIII/3 din 22 aprilie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 22 aprilie 2016