DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 671/A din 15.04.2016, Curtea de Apel București a hotărât condamnarea inculpatei POANTA DORINA TANȚA, rector al Universității Financiar Bancare București, la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de un an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus amânarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția de rector a unei instituții de învățământ superior, pentru săvârșirea infracțiunii de schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor obținute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

Obligă inculpata la plata către partea civilă, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, a echivalentului în lei la data plății a sumei de 12.300, 80 Euro, cu titlu de despăgubiri civile.

Obligă inculpata la plata către aceeași parte civilă a dobânzilor contractuale prevăzute de contractul încheiat la data de 31 mai 2013.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupției la data de 20 august 2015, vezi comunicat 1462/VIII/3 din 11 septembrie 2015.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 septembrie 2015