DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1619 din 26.11.2015, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:

1. Condamnă pe inculpatul ZELIVANSKY GIDEON, administrator al S.C. Z.G. PROIECT SOLID DEVELOPER S.R.L. (fostă S.C. Z.G PROIECT DEVELOPER S.R.L.), acționar al TEAMSET CONSULTANTS LTD și Președinte al Consiliului de Administrație al S.C. PIONIERUL S.A., la data faptelor, la o pedeapsă de 6 ani închisoare și interzicerea, atât pe timpul cât și pe o perioadă de 4 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală.

2. Condamnă pe inculpata S.C. Z.G. PROIECT SOLID DEVELOPER S.R.L., la pedeapsa principală a amenzii de 250.000 lei și pedeapsa complementară constând în afișarea hotărârii de condamnare la sediul său din mun. Pitești, județ Argeș, pe exteriorul ușii apartamentului, a unui extras al hotărârii de condamnare conținând dispozitivul sentinței de condamnare, cu eventualele modificări aduse în căile de atac, cu ascunderea identității coinculpaților și a părții civile, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

3. Condamnă pe inculpata TEAMSET CONSULTANTS LTD, la pedeapsa principală a amenzii de 250.000 lei și pedeapsa complementară constând în afișarea hotărârii de condamnare la sediul său din Cipru, Nicosia, la loc vizibil pentru terți, a unui extras al hotărârii de condamnare conținând dispozitivul sentinței de condamnare, cu eventualele modificări aduse în căile de atac, cu ascunderea identității coinculpaților și a părții civile, tradus în limba greacă, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la înșelăciune și complicitate la evaziune fiscală, ambele în formă continuată.

Obligă, în solidar, pe inculpații Zelivansky Gideon, S.C. ZG Proiect Solid Develorper S.R.L și Teamset Consultants LTD la plata sumei de 2.129.010 euro în echivalentul în lei la cursul B.N.R., cu titlu de despăgubiri civile plus dobânda legală aferentă de la data de 16.01.2009 până la plata efectivă a debitului.

Dispune obligarea, în solidar a celor 3 inculpați, la plata către partea civilă, Agenția Națională de Administrare Fiscală, a sumei de 2.575.576,05 lei, cu titlu de despăgubiri civile (impozit pe profit), precum și la plata accesoriilor fiscale.

Dispune repunerea în situația anterioară, în sensul desființării actelor adiționale la cele 11 contracte de împrumut încheiate între Teamset Consultants LTD și S.C. ZG Proiect Developer S.R.L.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție la data de 14 mai 2013, vezi comunicat 505/VIII/3 din 07 iunie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 iunie 2013