DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 12 octombrie 2015
Nr. 1592/VIII/3

COMUNICAT


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

MAZILU GABRIELA, director economic al SC CET SA Bacău, la data săvârșirii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită;
MAZILU OVIDIU, administrator al unei societăți comerciale, la data săvârșirii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La începutul anului 2010, în calitate de director economic al SC CET SA Bacău, inculpata Mazilu Gabriela, prin intermediul soțului său, inculpatul Mazilu Ovidiu, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale, un procent de 5% din valoarea unui contract de furnizare și transport a cărbunelui energetic, în valoare totală de 12.705.000 lei fără TVA, încheiat între cele două societăți.
În schimbul acestor bani, inculpata Mazilu Gabriela a promis că va facilita plata la timp, de către SC CET SA, a facturilor emise de firma respectivă și că îi va facilita omului de afaceri încheierea unor noi contracte de transport și furnizare a cărbunelui cu societatea la care era angajată.
În luna august 2010, în temeiul aceleiași înțelegeri, inculpata Mazilu Gabriela a primit de la administratorul aceleiași societăți comerciale, prin intermediul firmei soțului său, suma totală de 650.000 de lei.

În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile ce aparțin inculpaților.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Alte legături de la această informație

comunicate-hotărâri de condamnare din 22 noiembrie 2019