DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 19 iunie 2015
Nr. 1118/VIII/3

COMUNICAT


În completarea comunicatului cu nr. 1116 din 18 iunie 2015, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu datele de 18 respectiv 19 iunie 2015, a inculpaților:

MOISESCU VLAD OCTAVIAN, pentru săvârșirea infracțiunilor de :
- constituirea unui grup infracțional organizat,
- trafic de influență, în formă continuată,

COSTESCU IOANA, consilier personal al primarului Sectorului 1 București, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- constituirea unui grup infracțional organizat,
- trafic de influență, în formă continuată,

BRAD ION, consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 1 București, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
- constituirea unui grup infracțional organizat,
- complicitate la trafic de influență, în formă continuată.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Inculpaților Brad Ion, Costescu Ioana și Moisescu Vlad Octavian li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentați la data de 19 iunie 2015, Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE