DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 406 din 12.03.2015, Curtea de Apel București a hotărât următoarele:
1. Condamnă pe inculpatul DAI XUNBIAO, cetățean chinez, administrator al S.C. SAINT TOUR S.R.L., la data săvârșirii faptelor, la o pedeapsă de 7 ani închisoare și interzicerea, pe perioada executării pedepsei principale, cât și 5 ani după executarea acesteia, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală, ambele în formă continuată.
2. Condamnă pe inculpata S.C. SAINT TOUR S.R.L., la o pedeapsă de 500.000 lei amendă penală și dizolvarea persoanei juridice, pentru săvârșirea a două infracțiuni de evaziune fiscală, ambele în formă continuată.
Obligă inculpații, în solidar, la plata sumei de 8.484.827,68 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție la data de 14 decembrie 2013, vezi comunicat 1/VIII/3, din 07 ianuarie 2014.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 ianuarie 2014