DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr.2304 din 26.11.2013, Curtea de Apel Craiova a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpaţii:
ANGHEL IOAN, comisar al Gărzii Financiare – Secţia Gorj, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o perioadă de 4 ani, termen de încercare pentru săvârşirea infracţiunii de primire de foloase necuvenite.
Instanţa a dispus ca pedeapsă accesorie în perioada suspendării condiţionate, interzicerea următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, dreptul de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.

Instanţa a dispus încetarea procesului penal, ca urmare a acoperirii prejudiciului, faţă de inculpaţii Morcoaşe Constantin, Lupulescu Alexandru, Mîlcu Marius şi Nedelcu Ion pentru infracţiunile de instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi faţă de inculpaţii Anghel Ioan şi Stoian Radu-George, comisar al Gărzii Financiare – Secţia Gorj pentru infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Totodată, a aplicat inculpaţilor Anghel Ioan, Stoian Radu George, Morcoaşe Constantin, Lupulescu Alexandru, Mîlcu Marius şi Nedelcu Ion, sancţiunea administrativă a amenzii de câte 1.000 de lei, pentru fiecare, ce urmează a se înregistra în cazierul judiciar.

Instanţa a dispus confiscarea de la inculpatul Anghel Ioan a sumei de 200 lei.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA Serviciul Teritorial Craiova la data de 20.12.2012, vezi comunicat din nr. 5/VIII/3 din 07 ianuarie 2013.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 ianuarie 2013