DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ

COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 1.752 din 25 mai 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului ALISTAR CĂTĂLIN, persoană fără calitate specială, la pedeapsa de 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, înșelăciune și instigare neurmată de executare la infracțiunea de mărturie mincinoasă.
Instanța a interzis inculpatului, pe perioada executării pedepsei, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice și cel de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat.
Achitarea inculpatului Cheregi Miron, administrator la două societăți comerciale din Arad, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.
Obligă inculpatul Alistar Cătălin la plata către partea civilă a sumei de 3.600 lei, sumă obținută de către inculpat în urma desfășurării activității infracționale.
Dispune confiscarea specială, în folosul statului, de la inculpatul Alistar Cătălin, a sumei totale de 86.400 lei obținute de către inculpat în urma desfășurării activității infracționale.

Obligă pe inculpatul Alistar Cătălin la plata către stat a sumei de 3.500 lei reprezentând cheltuieli judiciare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție la data de la data de 20 decembrie 2007 (comunicatul nr. 319/VIII/3 din data de 28 decembrie 2007).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 28 decembrie 2007