DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 România - Direcţia Naţională Anticorupţie - Comunicat de presă - hotărâri definitive de condamnare

COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 2091 din 20 octombrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a hotărât următoarele:

Condamnarea inculpatului BARTHA EMERIC, administrator al SC „ORIENT EXPRESS HOTELS & RESTAURANTS CORP” SA, la pedeapsa de 4 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Instanţa a interzis inculpatului, timp de 3 ani după executarea pedepsei principale, următoarele drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa o funcţie sau de a exercita o profesie de natura aceleia de care s-a folosit condamnatul pentru săvârşirea infracţiunii.

Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabila civilmente SC Orient Express Hotels & Restaurants Corp SA, la plata către partea civilă a sumei de 4.757.025,76 RON reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii - majorări, penalităţi, dobânzi, de la data când obligaţia a devenit scadentă şi până la data executării integrale a plătii.
Obligă inculpatul, în solidar cu partea responsabilă civilmente, la plata sumei de 4000 lei cu titlul de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bucureşti - Biroul Teritorial Slobozia la data de 10 august 2010 (comunicat nr. 317/VIII/3 din data de 13 august 2010).

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 13 august 2010
hotărâri definitive din 20 octombrie 2011