increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


SINTEZĂ CONDAMNĂRI MAI 2022


În luna mai 2022, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 41 de inculpați prin 21 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de luare și dare de mită, trafic de influență, fraudarea fondurilor europene etc.
Printre cei condamnați definitiv se află persoane care, la data faptelor, îndeplineau următoarele funcții: senator, primar al Capitalei, primar de sector București, ofițeri ISU București, directori din Primăria Capitalei, avocat, inspector școlar, lector universitar, primar comună, inspector la un Inspectorat județean în Construcții etc.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 41 de inculpați variază între 11 ani și 6 luni închisoare și 10.000 lei amendă penală.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.