increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 270 din 07.04.2022, Curtea de Apel Alba a hotărât condamnarea inculpatei T.E. la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Cisnădie, jud. Sibiu sau în cadrul unei Biserici din Cisnădie, jud. Sibiu.
Obligă inculpata la plata către partea civilă, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a sumei de 45.359,01 lei cu titlu de despăgubiri civile, sumă la care se adaugă accesoriile fiscale (dobânzi și penalități) potrivit Codului de procedură fiscală, calculate de la data efectuării fiecărei plăți până la data achitării integrale a debitului principal.
Obligă inculpata la plata sumei de 2.887,75 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpata a fost trimisă în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia la data de 14 decembrie 2020, vezi comunicatul nr. 18/VIII/3 din data de 08 ianuarie 2021 (comunicatul nr. 7).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 ianuarie 2021