increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 897 din 27.12.2021, Curtea de Apel Iași admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași cu inculpata SC AGRO HELEȘTENI SRL și o condamnă pe aceasta la pedeapsa principală constând în plata unei amenzi de 13.500 lei și pedeapsa complementară constând în afișarea hotărârii de condamnare pentru o perioadă de 30 de zile la sediul Consiliului Local al comunei Heleșteni, județul Iași, cu executare de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.
Ia act că prejudiciul material aferent campaniilor din 2013 în cuantum de 4.219,98 lei, respectiv din 2019 în cuantum de 4.570,42 lei a fost acoperit integral de către inculpată.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Iași la data de 08 iulie 2020, vezi comunicatul nr. 474/VIII/3 din data de 07 august 2020 (comunicatul nr. 7).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 07 august 2020