DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 851 din 16.12.2021, Curtea de Apel Iași a hotărât următoarele:

Condamnă pe inculpata MUNTIANU (fostă GRUMĂZESCU) VIOLETA ANA, la data faptei administrator al S.C. AGROTIS GRUM S.R.L., la o pedeapsă de 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Condamnă pe inculpatul GRUMĂZESCU VASILE, la data faptei membru al comisiei de selecție a ofertelor, la o pedeapsă de un an și 4 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 4 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativa infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

Condamnă pe inculpata SÎRBU DIANA, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de 10 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 10 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativa infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Condamnă pe inculpatul SÎRBU RĂZVAN LUCIAN, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, la o pedeapsă de un an și 2 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani și 2 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativa infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul DÂSCĂ LUCIAN, la data faptei membru al comisiei de selecție a ofertelor, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la tentativa infracțiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credință, de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatei S.C. „AGROTIS GRUM” S.R.L., pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, întrucât s-a constatat că s-a dispus radierea inculpatei persoana juridică.

Dispune încetarea procesului penal pornit împotriva inculpatului IACOB ȘTEFAN, pentru infracțiunea reținută în sarcina sa, ca urmare a intervenirii decesului inculpatului.

Dispune desființarea înscrisurilor falsificate.
Obligă pe inculpații Grumăzescu Vasile, Sîrbu Răzvan Lucian și Dâscă Lucian la plata sumei de 1.500 lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, iar pe inculpatele Muntianu (fostă Grumăzescu) Violeta-Ana și Sîrbu Diana la plata sumei de 1.000 lei fiecare cu același titlu.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Grumăzescu Vasile, Muntianu (fostă Grumăzescu) Violeta-Ana și Dâscă Lucian să plătească statului câte o sumă de 800 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 25 mai 2016, vezi comunicat nr. 826/VIII/3 din 15 iunie 2016 (comunicatul nr. 5).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 15 iunie 2016