DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 14 ianuarie 2022
Nr. 62/VIII/3

COMUNICAT


În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 60/VIII/3 din 13 ianuarie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a 13 inculpați care, la data faptelor, îndeplineau funcțiile enumerate mai jos, după cum urmează:
VANGHELIE MARIAN-DANIEL, consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 București, PETRE MARIAN-LEONARD, director general al S.C. Economat Sector 5 S.R.L, persoană fizică, rudă a primului menționat, administrator de societate comercială, RĂMULESCU FLORICICA-CARMEN, director Achiziții în cadrul S.C. Economat Sector 5 S.R.L, LUPAȘCU MARIAN, director general la S.C. Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A, ZIDĂRESCU LOREDANA IONELA, șefă Direcției Investiții și Achiziții Publice la societatea anterior menționată și șapte persoane fizice, administratori de societăți comerciale implicate in lanțul de fraudare a banilor publici, fiecare dintre aceștia pentru infracțiunile descrise în comunicatul menționat.

Față de celelalte persoane menționate în comunicatul menționat se efectuează în continuare acte de urmărire penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE