increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


SINTEZĂ CONDAMNĂRI OCTOMBRIE 2021


În luna octombrie 2021, în dosarele de corupție instrumentate de D.N.A. au fost condamnați 22 de inculpați prin 13 hotărâri judecătorești definitive, pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, fraudarea fondurilor europene.
Printre cei condamnați definitiv se află: un primar de oraș, cinci funcționari bancari, șase funcționari publici.
Pedepsele dispuse de judecători față de cei 22 de inculpați variază între 4 ani și 4 luni închisoare și 20.000 lei amendă penală.
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro , secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.
În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.