increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 806 din 26.10.2021, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatului STAN ANTON la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, constând în acordare de servicii sociale prin Cantina municipală Tulcea sau acordare de servicii de asistență socială, educativă și psihologică prin programul Centrului de zi pentru copii „Pași spre lumină”.
Obligă pe inculpat la plata către partea civilă, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, a sumei de 58.968 lei, cu titlu de despăgubiri civile la care se adaugă accesoriile fiscale - dobânzi și penalități, calculate de la data efectuării fiecărei plăți și până la data achitării integrale a debitului principal.
Obligă inculpatul la plata sumei de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpatul a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța la data de 21 ianuarie 2019, vezi comunicatul nr. 122/VIII/3 din data de 11 februarie 2019 (comunicatul nr. 5).

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 februarie 2019