DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 721 din 20.09.2021, Curtea de Apel Constanța a hotărât condamnarea inculpatei MILITARU LAURENȚIA-MARIANA, la data faptelor director al Direcției Județene de Sănătate Publică Tulcea la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
Încetează procesul penal privind pe inculpatul Vizireanu Mircea Radu, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în participație penală sub forma complicității, ca urmare a decesului inculpatului.
Dispune achitarea inculpatului Bănuț Bogdan, pentru infracțiunile reținute în sarcina lui, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.
Obligă pe inculpata Militaru Mariana Laurenția la plata către partea civilă D.S.P.J. Tulcea a sumei de 29.046,30 lei cu titlu de daune materiale.
Obligă inculpata Militaru Laurenția-Mariana la plata sumei de 6.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța la data de 11 august 2017, vezi comunicatul nr. 810/VIII/3 din data de 11 august 2017.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 11 august 2017