increase font sizedecrease font size | | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 621 din 23.09.2021, Curtea de Apel Iași a hotărât condamnarea inculpaților NANU CRISTINA-ALINA, la data faptei infirmieră în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman din Bârlad și ROMANIC CĂTĂLIN-IOAN, la data faptei șofer de ambulanță în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Vaslui – Substația Bârlad, la câte o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și interzicerea, pe o perioadă de 5 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a alege și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată.
În cazul celor doi inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații vor presta fiecare câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 120 de zile, la Serviciul Gospodărie Comunală Sere Spatii – Verzi Bârlad, sau la Biblioteca municipiului Bârlad.
Dispune confiscarea, de la inculpata Nanu Cristina-Alina, în folosul statului, a sumelor de 10.000 lei și 12.500 euro, sume pretinse și primite de inculpată.
Dispune confiscarea, de la inculpatul Romanic Cătălin-Ioan, în folosul statului, a sumei de 9.500 euro, sume pretinse și primite de acest inculpat.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Nanu Cristina-Alina și Romanic Cătălin-Ioan la plata sumei de 1.400 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași la data de 17 decembrie 2020, vezi comunicatul nr. 16/VIII/3 din data de 08 ianuarie 2021 (comunicatul nr. 3).


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 ianuarie 2021