DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 504 din 31.08.2021, Curtea de Apel Brașov a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul BĂDĂRĂ MARCEL, medic legist în cadrul Serviciului de Medicină Legală Bacău, la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, pentru săvârșirea a infracțiunii de trafic de influență.
Condamnă pe inculpatul CIUBOTARU LUCIAN – MANUEL, deputat în Parlamentul României, la data faptei, la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârșirea a infracțiunii de complicitate la trafic de influență.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Ciubotaru Lucian – Manuel va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, la Primăria municipiului Bacău sau la D.G.A.S.P.C Bacău.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Bădără Marcel va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău - Centrul de recuperare și reabilitare pentru persoanele cu dizabilități Condorul Bacău sau al unei alte unități din subordinea Primăriei Bacău.
Dispune confiscarea de la inculpatul Bădără Marcel a sumei de 4.500 lei.
Obligă pe fiecare dintre inculpații Ciubotaru Lucian – Manuel și Bădără Marcel la plata sumei de câte 5.300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău la data de 24 martie 2016, vezi comunicatul nr. 382/VIII/3 din data de 30 martie 2016.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 30 martie 2016