DIRECȚIA NAȚIONALĂ ANTICORUPȚIE
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
 04 iulie 2021
Nr. 642/VIII/3

COMUNICAT


Cu prilejul Zilei justiției, conducerea DNA le urează tuturor procurorilor, judecătorilor și reprezentanților celorlalte profesii juridice, multă sănătate și succes în activitatea profesională.
Justiția este un pilon al statului de drept, iar independența, integritatea și accesibilitatea sa către cetățeni sunt valori esențiale care trebuie respectate atât în interiorul sistemului judiciar, cât și în exteriorul său.
Corupția continuă să fie prezentă în multe zone ale societății, de aceea, combaterea corupției trebuie să rămână un scop care să coaguleze energii, voință politică, resurse umane și logistică.
O societate democratică nu poate prospera decât pe un fundament curat, clădit pe legi clare și cu oameni integri. Procurorii în general, și procurorii anticorupție în mod special, reprezintă o categorie care are în atribuții apărarea intereselor generale ale societății și descoperirea și sancționarea comportamentelor frauduloase care deturnează banii publici, frânează dezvoltarea firească a societății și sufocă meritocrația.
Procurorii DNA sunt pe deplin conștienți de misiunea și de așteptările pe care societatea românească le are de la ei. De aceea, în aceasta zi cu semnificație puternică pentru întregul sistem de justiție, conducerea DNA dorește să îi asigure pe cetățeni că lupta împotriva corupției continuă: cu totală angajare, cu fermitate și profesionalism, în deplina respectare a legalității.
Deși sunt conștienți de misiunea dificilă pe care o au, procurorii anticorupție rămân angajați și responsabili față de rolul lor. Pentru a fi eficienți în munca lor, garanțiile de independență trebuie păstrate și reconsolidate , iar baza legală care determină acțiunea trebuie restabilită.
În aceasta zi aniversară, conducerea DNA îi îndeamnă pe procurorii care lucrează în instituție să își facă meseria cu mult curaj și responsabilitate și se angajează să îi susțină, în limita legalității, în toate situațiile dificile pe care ar putea să le întâmpine. De asemenea, le lansează o provocare celorlalți procurori eligibili să se înscrie la concursurile viitoare pentru întărirea DNA – o instituție cu un rol crucial în dezvoltarea sănătoasă o societății românești .


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE