increase font sizedecrease font size | 

Direcția Națională Anticorupție

MINISTERUL PUBLIC

PARCHETUL

DE PE LÂNGĂ

ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

 
IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ


COMUNICAT


Prin decizia penală nr. 304 din 06.05.2021, Curtea de Apel Oradea admite acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Oradea cu inculpata PRECUP IOANA, la data faptelor asistent medical principal în cadrul Serviciului de Expertiză Medicală a Capacității de Muncă Bihor al Casei Județene de Pensii Bihor și o condamnă pe aceasta la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat și de a exercita profesia de asistent medical, pentru săvârșirea a infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și complicitate la luare de mită în formă continuată.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Oradea sau în cadrul Mânăstirii Sfintei Cruci Oradea, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
Dispune confiscarea de la inculpată a sumelor de 23.310 lei și 500 de euro, reprezentând totalul sumelor de bani primite cu titlu de mită sau dobândite prin comiterea infracțiunii de complicitate la luare de mită.
Obligă inculpata la plata sumei de 6.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

DEFINITIVĂ

Acordul de recunoaștere a vinovăției și dosarul aferent au fost înaintate în instanță de către Direcția Națională Anticorupție - Serviciul Teritorial Oradea la data de 09 decembrie 2020, vezi comunicatul nr. 866/VIII/3 din data de 08 decembrie 2020.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE


Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Alte legături de la această informație

comunicate de presă din 08 decembrie 2020